Geen producten (0)
Geen producten (0)

Tetrapanax Papyrifer Small

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG15050
Omschrijving

Tetrapanax Papyrifer

De Tetrapanax Papyrifer is bladverliezend, door het jaargetijde kan de plant afwijken van de getoonde foto.

Opmerkingen: Tetrapanax Papyrifer is een fraaie winterharde struik/boom die tot -12 vorst kan verdragen De Tetrapana is met zijn grote behaarde groene bladeren een echte blikvanger in uw tuin. De Tetrapanax staat het liefst op een zonnige standplaats. De Tetrapanax Papyrifer is vorstbestendig, bij zeer strenge vorst adviseren wij de eerste jaren de  Tetrapanax wat bescherming te bieden.

Hoogte: Tetrapanax kan een hoogte bereiken van 200 tot 400 cm.

Bloeiperiode: juli / augustus. 

Standplaats: zon.

De Tetrapanax papyrifer, ook bekend als de rijstpapierplant, is afkomstig uit Oost-Azië, met name uit China, Taiwan en Japan. De plant groeit van nature in bergachtige gebieden en langs rivieren.

De geschiedenis van de Tetrapanax gaat terug tot de oudheid, waar de plant werd gebruikt voor verschillende doeleinden. In China werd het sap van de plant gebruikt voor medicinale doeleinden, terwijl de vezels van de stengels werden gebruikt om papier te maken.

De plant heeft ook een symbolische betekenis en werd vaak geassocieerd met geluk en voorspoed. In de 19e eeuw werd de Tetrapanax geïntroduceerd in Europa en Amerika, waar het al snel populair werd als exotische tuinplant vanwege zijn grote, tropisch uitziende bladeren. Tegenwoordig wordt de plant wereldwijd gekweekt als sierplant in tuinen en parken.

Tetrapanax is  door Matthijs Hazeleger voor Matthijsplantenpaleis. "De Grote Tuinverbouwing"SBS6

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media.